(video/update) Ședința CSP. Au fost anunțate concursurile pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror

(update 10:48) Ședința Consiliului Superior al Procuraturii a fost declarată închisă. În cadrul ședinței, Consiliul a anunțat concursurile pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror și a acceptat cererile de transfer a trei procurori.

(update 10:38) Consiliul a examinat demersul directorului Institutului Național al Justiției privind detașarea unui procuror pe un termen de 2 ani.

(update 10:37) Consiliul a acceptat cererea unui procuror de încetare a calității de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor.

(update 10:30) Consiliul anunță concursurile pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror. Vor fi luați în considerație toți candidații înscriși în registrul candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de procuror la data de 3 octombrie. Funcțiile vacante sunt: la Procuratura Chisinau - 2 unități, Procuratura raionului Basarabeasca - 1 unitate, Procuratura Dondușeni - 1 unitate, Procuratura Edineț - 1 unitate, Procuratura Ocnița - 1 unitate și Procuratura Rîșcani - 1 unitate. Consiliul a propus ca până la 15 octombrie, raportorul să prezinte formulările opțiunilor pentru funcțiile vacante numite mai devreme.

Registrul candidaţilor pentru suplinirea funcţiilor vacante îl găsiți aici.

(update 10:30) Consiliul anunță concursurile pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror.

(update 10:26) Consiliul a decis amânarea transmiterii dosarelor unor candidați la funcția de procuror în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor.

(update 10:20) A fost acceptată cererea de numire a procurorului Alexandru Morcov în funcție permanentă de procuror al Procuraturii Călărași.

(update 10:17) A fost acceptată cererea de tranfer a procurorei Mirandolina Sușițcaia de la Secția protocol, cooperare internațională și integrare europeană din cadrul Direcței cooperare internațională și integrare europeană a Procuraturii Generale la funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

(update 10:12) A fost acceptată cererea de transfer a procurorului Anatolie Tăietu, care activează la Procuratura Strășeni la funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău.

(10:00) În aceste clipe are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Pe ordinea de zi sunt cinci subiecte, printre care examinarea demersului directorului Institutului Național al Justiției privind detașarea unui procuror și anunțarea concursurilor pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror.

Aici puteți vedea cele cinci subiecte de pe ordinea de zi.

La ședința de săptămâna trecută, Consiliul a stopat concursul de selectare a procurorului general, respingând totodată dosarele celor șapte candidați. Decizia a fost luată după ce Parlamentul a modificat recent Legea cu privire la Procuratură, iar procedura de alegere a noului procuror general a fost schimbată.

La data de 16 septembrie deputații au aprobat în prima lectură, proiectul de lege cu privire la modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări, concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Pub