(video) Victor Chironda: „Ceea ce s-a făcut pe Bulevardul Moscova este o încălcare flagrantă a legii”

În cadrul conferinței de presă cu tema „Acapararea trotuarelor și degradarea infrastructurii pietonale din Chișinău”, susținute de către candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Mișcării „Forța Nouă”, Victor Chironda, a prezentat o altă arteră a capitalei care a fost contruită cu încălcări, iar pentru aceasta, dânsul vine cu anumite soluții.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Victor Chironda, Ceea ce s-a făcut pe Bulevardul Moscova este o încălcare flagrantă a legii. Din tot acest spațiu pietonilor li s-a rezervat 1 metri 20 de centimetri de trotuar. Calea pietonală este obstrucționată de șase ori, astfel o persoană cu mobilitate redusă, trebuie să treacă de vreo câteva ori peste borduri.”

De asemenea, Chironda semnalează că „Aici este totul pentru automobile. Avem un trotuar atât de îngust încât două persoane ar trebui să-și facî loc unei alteia pentru a trece. Acest proiect a fost aprobat de CMC. Îngustarea trotuarului a fost acceptată de către funcționarii din Chișinău.”

Pentru soluționarea problemelor pe care acesta le identifică îți propune ca în cazul în care va deveni primar să revizuiască toate aceste proiecte, care au fost realizate necorespunzător.

„Infrastructura pietonală este o prioritate, ne propunem să revizuim toate aceste proiecte, impunem agenții economici să construiască trotuarele corect și să amenajeze spațiile publice din jurul clădirilor, astfel încât ele să fie accesibile și confortabile pentru pietoni. Asta este prima și cea mai importantă prioritate pentru echipa noastră. Trebuie să fie clar că prioritățile în acest oraș trebuie să fie construite astfel încât prioritate să aibă persoanele care au cea mai mare vulnerabilitate. Aceștia sunt pietonii, pentru că șoferii când coboară din mașină devin pietooni, dar nu orice pieton are posibilitatea să devină șofer”, a conchis Victor Chironda.


Pub