Afaceri video chat cu venituri de milioane, deconspirate de oamenii legii. Procurorii cer repetat să fie aplicat sechestru pe banii obținuți ilegal

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a atacat, ieri, la Judecătoria Chișinău, refuzul de aplicare a sechestrului pe bunuri în valoare de peste 6 milioane de lei, obținute într-o afacere ilegală cu video chat, în care au fost implicați un cetățean moldovean, un cetățean român și o companie din Republica Moldova.

Foto: wired.com

Potrivit oamenilor legii, încercând să atribuie un caracter licit veniturilor, suspecții au comis și infracțiunea de spălare a banilor. Cele 6 milioane de lei asupra cărora procurorii PCCOCS au solicitat aplicarea sechestrului au fost transferate din Cipru, pentru pretinse servicii IT, care ar fi fost prestate de către o companie din Republica Moldova.

În decursul lunii septembrie, pe aspectul investigațiilor financiare paralele, desfășurate pe cazurile de trafic de ființe umane și crimă conexă, procurorii PCCOCS au depus nouă demersuri, prin care au solicitat aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de circa 11 milioane lei. Astfel, au fost aplicate sechestre pe bunuri și active financiare în sumă de peste 4 milioane de lei, care odată cu dispunerea unei soluții pe caz, vor asigura recuperarea prejudiciilor părților vătămate ale acestor categorii de infracțiuni, asigurarea acoperirii cheltuielilor de judecată, dar și confiscării speciale a mijloacelor bănești obținute pe cale infracțională.


Pub