(doc) PDM, nemulțumit că angajaților ASP li s-a interzis să se implice sub orice formă în campania electorală. Sîrbu: „A încălcat Constituția”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că dispoziția semnată de către directorul interimar al Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, prin care atenționează angajații să nu se implice sub nicio formă în campania electorală pentru alegerile parlamentare noi și cele locale generale, este o încălcare a Constituției Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

În acest sens, democrații au emis către Comisia Electorală Centrală o sesizare prin care își exprimă dezacordul față de ordinul emis de șeful ASP. În răspuns, CEC dă dreptate democraților.

„Prin urmare, interdicția de a se implica în campania electorală sub care cad persoanele din instituțiile cu caracter public este aplicabilă numai în măsura exercitării atribuțiilor se serviciu. În afara timpului de muncă, în care nu-și exercită funcțiile și atribuțiile publice, salariaților le este garantată plentitudinea drepturilor electorale, inclusiv de a alege și de a fi aleși, de a face agitație electorală în condițiile legii”, se arată în răspunsul CEC la solicitarea PD-ului.

„Acest fapt, chiar dacă într-un limbaj mai diplomatic a fost confirmat și de Comisia Electorală Centrală.

PS. Stimați guvernanți, - puteți interzice oamenilor să candideze liber la alegeri, - puteți să le interziceți să participe la întruniri cu concurenții electorali, - puteți chiar să le interziceți să meargă la votare, Dar nu cred că veți putea să le interziceți să gîndească, liber și nepresați de nimeni.”, a scris deputatul PD, Sergiu Sîrbu, pe pagina sa de facebook.

Sergiu Sîrbu / Sursa:Sergiu Sîrbu/facebook


Pub