(update) Pe numele lui Constantin Țuțu a fost pornită urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță faptul că – în baza investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP al MAI – procurorul general interimar, Dumitru Robu, la 01 octombrie curent, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către ex-deputatul Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018.

Foto: UNIMEDIA

(update) La câteva minute după emiterea comunicatului, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a venit cu o rectificare prin care se anunță că pe bunurile lui Constantin Țuțu nu s-a pus sechestru, cum se menționase anterior.

Potrivit datelor din cadrul investigațiilor, acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux.

Totodată, procurorul general interimar a dispus ca urmărirea penală în această cauză să fie efectuată în continuare de Procuratura Anticorupție.

Cu detalii privind rezultatele urmăririi penale, Procuratura va reveni pe parcurs.

UNIMEDIA amintește că în luna iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu.

Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit MAI al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

De menționat că din luna iunie, atunci când PDM a anunțat că pleacă de la Guvernare, Țuțu a părăsit hotarele Republicii Moldova. Însă, presa a scris că fostul deputat democrat a fost văzut pe litoralul Mării Negre în Odesa.


Pub