Constantin Țuțu, anunțat în căutare internațională

După ce procurorii au anunțat astăzi că a fost pornită urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către Constantin Țuțu, în perioada anilor 2014 – 2018, iată că ex-deputatul democrat a fost anunțat în căutare internațională la data de 27 septembrie, la solicitarea PA.

Foto: UNIMEDIA

Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă IGP, Mariana Bețivu.

De menționat că acum o săptămână Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pe numele lui Constantin Țuțu.

UNIMEDIA amintește că după ce s-a instaurat noua guvernare la Chișinău, Constantin Țuțu a plecat din RM. Acesta a fost văzut de mai multe ori în orașul Odessa.

În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu.Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit MAI al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.


Pub