(doc) Baza Auto a Cancelariei de Stat în cifre:178 de autovehicule, 155 de angajați și un buget de 13 milioane 876 mii lei pentru prima jumătate a anului 2019

Centrul de Politici și Reforme din Republica Moldova a solicitat Cancelariei de Stat a Republicii Moldova informații privind întreținerea Bazei Auto din cadrul instituției, în urma apariției în spațiul public a anumitor declarații din partea unor politicieni legate de mărcile scumpe a automobilelor sau despre necesitatea reducerii cheltuielilor.

Foto: UNIMEDIA

În urma solicitării informațiilor de către Centrul de Politici și Reforme (CPR Moldova), Cancelaria de Stat a făcut publice datele. Despre acest fapt, a anunțat CPR Moldova pe pagina sa de facebook.

Astfel, Baza Auto are în total 155 de angajați cu un salariu mediu lunar de 6452,15 lei. În total, instituția dispune de 178 unități de transport, dintre care 29 au fost casate sau urmează să fie comercializate, deoarece acestea sunt „moral și fizic învechite”.

În cadrul instituției sunt funcționale 150 de autovehicule, ale căror consum mediu lunar a constituie 23,3 tone. Respectiv, consumul mediu lunar a unei unități de transport constituie 155, 4 litri.

Bugetul efectiv cheltuit pentru anul 2018 a fost de 29 mln 3 mii lei, iar pentru primele 6 luni - 13 mln 876 mii lei.

CPR Moldova / Sursa:CPR Moldova/facebook

Președinția Republicii Moldova beneficiază de 11 mașini, dintre care 3 sunt în serviciul Președintelui, iar 8 - în cel al altor colaboratori ai instituției prezidențiale. În rândul ministerelor, cel al Economiei și Infrastructurii și cel al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale dispun de numărul cel mai mare de mașini de serviciu - 7. De cealaltă parte, Ministerul Afacerilor Interne dispune de cel mai mic număr de mașini - doar 3.


Pub