Image-Description
O creștere a salariilor bugetarilor este negociată cu FMI de Guvernul de la Chișinău
Economic 3 octombrie 2019, 13:01 | 2233

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova este în proces de elaborare a unei strategii pe termen mediu privind salarizarea în sectorul bugetar. Potrivit ministrei Natalia Gavriliță, actualmente, se discută cu Fondul Monetar Internațional (FMI) obținerea unui suport neesar pentru majorarea lefilor angajaților la stat.

Natalia Gavrilița consideră că majorarea salariilor este o investiție în cetățenii Republicii Moldova.

„Cred foarte mult în drepturile salariaților, salarizare decentă și protecție socială. Trebuie să continuăm majorarea salariilor”, a declarat ministra în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM).

Pe de altă parte, vicepreședintele CNSM, Sergiu Sainciuc, s-a referit la necesitatea modificării Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

„Noi nu am fost mulțumiți de această lege din start, deoarece nu am fost implicați în procesul de elaborare, ci am fost consultați doar înainte de adoptare”, a adăugat vicepreședintele CNSM.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în trimestrul II al anului 2019, câștigul salarial mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6676,2 lei (+19,9% față de trimestrul II 2018), iar în sectorul economic (real) – 7535,6 lei (+12,8% față de trimestrul II 2018).

Opinia ta contează. Comentează!