Au propus soluții pentru Chișinău
Politic 3 octombrie 2019, 20:53 | 1157

Șase candidați pentru funcția de primar al Chișinăului s-au confruntat astăzi într-o dezbatere publică. Provocați să vorbească despre urbanizarea orașului, aceștia s-au întrecut în promisiuni electorale.

Candidatul socialiștilor susține că în prezent Chișinăul nu are un plan urbanistic general de dezvoltare și ar vrea să schimbe lucrurile.

Pe de altă parte, candidatul Mișcării Social-Politică „Forța Nouă” Victor Chironda susține că în Republica Moldova există o foarte bună școală de arhitectură, dar nu și experiență de urbanism. El spune că a preluat-o peste hotare și ar putea să o implementeze la Chișinău.

Candidatul Partidului politic „Partidul Stânga Europeană” Vitalie Voznoi susține că una din prioritățile sale va fi lupta cu construcțiile ilegale.

Chișinăul are nevoie de proiecte, care ar atrage atrage turiștii, afirmă Dumitru Țâra, candidatul Partidului Politic „Partidul Popular European din Moldova”.

Problema construcțiilor ilegale va fi și în vizorul lui Ivan Diacov, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru.

Lilia Ranogaeț, candidatul Partidul Național Liberal a declarat că nu va crea un plan urbanistic doar pentru orașul Chișinău, ci pentru întreg municipiul.

În lupta pentru primăria Chișinău au intrat 19 candidați. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie