Federica Mogherini, vizită la Chișinău
Politic 3 octombrie 2019, 21:10 | 1730

Tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați de jaful din sistemul bancar este o condiție esențială în procesul de restabilire a relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini. Într-o discuție cu premierul Maia Sandu, oficialul de la Bruxelles a vorbit despre agenda de reforme, pe care urmează s-o implementeze guvernarea.

După întrevederea cu şefa diplomaţiei europene, Maia Sandu a declarat într-o conferință de presă că vizita unui demnitar de un rang atât de înalt este dovada faptului că Guvernul a reuşit să întoarcă Republica Moldova cu faţa spre Uniunea Europeană.

În cadrul discuţiilor cu șefa diplomației europene a fost abordată lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei.

La rândul său, Federica Mogherini a declarat că vizita sa la Chișinău reprezintă un semnal al importanței pe care Uniunea Europeană o atribuie parteneriatului cu Republica Moldova.

Federica Mogherini a subliniat că Republica Moldova poate să obțină un sprijin financiar și tehnic din partea Uniunii Europene, mai mare decât în trecut, dar...

Vorbind despre reforme, șefa diplomației europene a ținut să facă o precizare.

În runda de întrebări, jurnaliștii s-au interesat de sprijinul financiar al Uniunii Europene și de viziunea Bruxeless-ului asupra problemei transnistrene.

Fderica Mogherini a mai spus că Uniunea Europeană va sprijini procesul de negocieri privind problema transnistreană inclusiv la Reuniunea în formatul 5+2 de la Bratislava, programată pentru 8-10 octombrie. 

Opinia ta contează. Comentează!