12:03:27 25.04.2024
Stiri

Instituția în care dădacele ar fi „lovit cu capul de masă copiii orfani”, reclamată pe rețelele de socializare, IDENTIFICATĂ. Șefa Centrului: „Am controlat toți copiii - nicio vânătaie”

Social 03.10.2019 11:07 Vizualizări7880 Autor: Ziarul National
Instituția în care dădacele ar fi „lovit cu capul de masă copiii orfani”, reclamată pe rețelele de socializare, IDENTIFICATĂ. Șefa Centrului: „Am controlat toți copiii - nicio vânătaie”
Poză simbol


Cazul reclamat zilele trecute pe rețelele de socializare, care se referea la agresarea copiilor de către dădace, vizează Centrul de Plasament şi Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă de pe strada Alexandru Cozmescu din Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către șefa Centrului, Maria Țăruș, care a vorbit ieri personal cu sursa primară citată în reclamație - o femeie din satul Izbiște, raionul Criuleni, care a lucrat o zi în instituție cu scopul de a se angaja, dar nu a mai făcut-o.

Maria Țăruș neagă faptul că în centrul pe care îl conduce micuții ar fi supuși la agresiuni și spune că, în cadrul controlului inopinat, efectuat pe parcursul zilei de ieri de către o comisie de la Direcția municipală pentru ocrotirea drepturilor copilului împreună cu Poliția, nu a fost depistată vreo încălcare, iar acuzațiile de pe rețelele de socializare nu s-au adeverit.

CITIȚI și GROAZNIC // „Dădacele îi bat pe copilași toată ziua cu capul de masă, ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță”: O echipă de la minister face verificări la o casă de copii din Chișinău, după o postare pe rețelele de socializare

„Ieri am controlat toți copiii, i-am dezbrăcat cu pielea. Nicio vânătaie!”, ne-a spus șefa instituției.

Potrivit Mariei Țăruș, persoanele care urmează a fi angajate în instituție lucrează mai întâi, de probă, o zi-două, după care trec un control la psiholog. Doamna cu pricina ar fi „rezistat” numai cinci ore și nu a mai vrut să se angajeze, deoarce nu ar fi putut nici „să pună scutece” la copii, iar ulterior le-a spus angajaților de-acolo că „îi este greață”.

„Ieri, când am vorbit cu ea (femeia de la care ar fi pornit acuzațiile - n.r.), am întrebat-o de ce nu mi-a spus atunci. Ea mi-a povestit că o dădacă din grupa unde era ea a schimbat un copil și i-a făcut baie, i-a nimerit spumă în ochi, el răcnea și dădaca l-a scuturat și l-a dat cu capul în apă. Cu dădaca respectivă nu am putut discuta, fiindcă ea s-a eliberat. Era iutișoară, făcea lucrul cum trebuie, curat. Și poate repede l-a luat... Eu așa îmi imaginez. Și mie îmi intră spumă când fac baie. Dar doamna a negat că a vorbit vreodată despre faptul că copiii erau bătuți cu capul de masă. Îmi pare rău că, înainte de a lansa acuzațiile, nu s-a venit cu probe”, ne-a mai spus Maria Țăruș.

Șefa Centrului de Plasament şi Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă dă asigurări că în instituția pe care o conduce „nu numai că nu se bat copiii, dar la noi nici nu se răcnește”: „Eu am dat afară vreo două. Le-am spus să plece la Piața Centrală, că aici nu se răcnește”.

Menționăm că la acest centru sunt pe moment 142 de copii cu vârste de 0 - 7 ani, inclusiv cu dizabilități, 100 dintre care rezidenți, adică orfani sau din familii social-vulnerabile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md