09:20:51 25.04.2024
Stiri

SECHESTRU pe încă 670 de milioane de lei, bunuri care aparţin „Air Moldova”, inclusiv pe două avioane

Economie 03.10.2019 15:17 Vizualizări2115 Autor: Ziarul National
SECHESTRU pe încă 670 de milioane de lei, bunuri care aparţin „Air Moldova”, inclusiv pe două avioane


Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână, sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin Î.S. „Air Moldova”. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave.

Centrul Național Anticorupție anunță că acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea „Air Moldova”, în 2018.

Oamenii legii cercetează mai multe tranzacții fictive, care au dus la privatizarea companiei aeriene, iar aplicarea sechestrului are drept scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

Amintim că, recent, procurorii şi ofițerii anticorupție au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar este de aproximativ un miliard de lei.

CNA precizează că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

Anterior, administrația companiei „Air Moldova” a acuzat faptul că ar fi supusă „unor atacuri regulate venite atât din mediul politic, guvernamental, cât şi din partea organelor de anchetă”.

„Aceste acţiuni pot periclita în mod ireparabil activitatea companiei şi, în mod special, pasagerii noştri – aproximativ 1,4 milioane anual. Campaniile de denigrare a imaginii şi presiunile derulate faţă de „Air Moldova” au drept scop falimentarea transportatorului naţional. (...) Cu toate acestea, compania „Air Moldova” îşi înformează pasagerii şi opinia publică despre faptul că în prezent activează în regim normal”, cităm dintr-un comunicat al „Air Moldova”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md