/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Patru polițiști, uciși într-un atac cu cuțitul la Paris. Atacatorul a fost împușcat

missing
03 octombrie 2019, ora 17:03

Un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis patru polițiști și a rănit alți câțiva în incinta Inspectoratului de Poliție din Paris. Atacatorul a murit după ce a fost împușcat de oamenii legii. Din motive de securitate, o stație de metrou din zonă a fost temporar închisă. 

Atacul s-a produs în această după-amiază, în apropiere de Catedrala Notre-Dame. Atacatorul era angajat din cadrul Inspectoratului de Poliție. Deocamdată, nu se cunosc motivele pentru care a recurs la acest gest.

Atacul are loc la doar o zi după ce mii de ofițeri de poliție au protestat la Paris, nemulțumiți de salariile mici, orarul de muncă supraîncărcat și creșterea numărului cazurilor de suicid printre oamenii legii, scrie France 24.

În ultimii ani, polițiștii francezi au fost de mai multe ori ținta extremiștilor. În 2017, un bărbat înarmat a deschis focul pe Champs – Elysees, omorând un ofițer de poliție.

Totodată, în 2016, un alt polițist și soția acestuia au fost uciși în fața propriului lor copil, într-un atac după modelul celor ale Statului Islamic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram