image
Sursa foto: mediafax.ro

O ţară vrea să introducă mesaje dure DIRECT pe ţigări, după ce avertismentele de pe pachete nu au avut efect

Studii recente arată că avertizările precum „minute din viaţă pierdute” scrise direct pe ţigări i-ar putea ajuta pe fumători să scape de obiceiul extrem de periculos, informează The Guardian.

Aaron Drovandi, de la Universitatea James Cook din Queensland, este autorul unui proiect de cercetare asupra controlului tutunului. Peste 2.000 de fumători şi nefumături au fost implicaţi în studiul care a experimentat cu măsuri inovatoare de a încuraja oamenii să renunţe la fumat.

Majoritatea fumătorilor au devenit desensibilizaţi la avertizările care au fost introduse în 2010 printr-un proiect legislativ în premieră în Australia. Chiar dacă avertismentele introduse pe pachetele de ţigări au încurajat mulţi oameni să nu se apuce de fumat, mulţi fumători au declarat că avertismentele sunt reprezintă un factor destul de slab de descurajare.

„Avertismentele de pe pachetele de ţigări au rămas neschimbate. Sunt cu siguranţă explicite, dar dacă ne uităm la ele în continuu, imaginile îşi pierd din impact”, a mai spus Drovandi.

Avertismentele precum „minute pierdute din viaţă” – care ar arăta minutele care dispar în timp ce ţigara arde – au avut cel mai mare impact asupra participanţilor la studiu.

„Noutatea acestor avertizări pe ţigările individuale a fost aproape de două ori mai eficientă decât avertizările de pe pachete, acest fenomen fiind găsit la un număr mare de participanţi de toate vârstele”, a declarat Drovandi.

Legile Australiei cu privire la împachetarea ţigărilor au fost contestate fără succes de către companiile de tutun, iar de atunci au fost preluate şi de alte ţări precum Marea Britanie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: