image
Sursa foto: parlament.md

Cavcaliuc, Sârbu, Cebotari, chemați la audieri privind tentativa de puci anticonstituțional

Trei deputați ai Partidului Democrat și foști angajați ai Ministerului de Interne vor fi audiați în cadrul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa de puci anticonstituțional din luna iunie a acestui an.

Președintele comisiei de profil, Mihai Popșoi, a precizat că sunt chemați la audieri deputații PD Sergiu Sârbu, Vladimir Cebotari, Igor Vremea, precum și președintele Organizației de Tineret a formațiunii, Alexandru Cauia. Sunt așteptați să dea depoziții și fostul șef adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliției Gheorghe Cavcaliuc și fostul secretar general de stat al Ministerului de Interne Simion Carp. Ședința Comisiei de anchetă va avea loc pe 8 octombrie, la ora 10:00.

La prima ședință privind puciul a fost audiat fostul procuror general Eduard Harunjen. El a recunoscut că i-a încurajat pe procurori să semneze o scrisoare de susținere a guvernării PD.

De partea cealaltă, reprezentanții acestei formațiuni politice resping acuzația privind organizarea unei tentative de puci în luna iunie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: