(video) Primul Volvo cu portbagaj şi sub capotă! Prin ce se va deosebi un XC40 electric de unul obişnuit

Uneori ceea ce este mai puțin în realitate se dovedeşte a fi mai mult. Viitorul XC40 electric pe baterii, anunţat ca primul automobil complet electric al Volvo Cars, demonstrează că modelele mărcii suedeze pot fi realizate mai bine prin a da la o parte anumite lucruri.

Foto: autoblog.md

Progresul pe care ni-l arată în prezent mașinile electrice constituie cea mai mare schimbare din istoria automobilului. Pentru prima dată în peste un secol, mașinile se pot deplasa fără motoare care să consume combustibili fosili, în genere fără să aibă unul sub capotă, dar în schimb o baterie în podea, lucruri care schimbă din temelii ceea ce ştiam că înseamnă o maşină.

De asemenea, prezenţa unui astfel de sistem de propulsie înseamnă că nu mai este nevoie de un sistem de evacuare a gazelor de eşapament sau o grilă cât mai mare şi funcţională pentru o răcire eficientă, în timp ce îndepărtarea unui motor cu combustie de sub capotă creează o cameră suplimentară (30 de litri pe noua versiune XC40) pentru şi mai mult spațiu de depozitare. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub