(video) Serafim Urechean, după alianța cu PL, PLDM și PD: „M-au trădat de când am bătut palma”

Foștii colegii de coaliție ai lui Serafim Urechean s-ar fi folosit de fostul lider al Alianței Moldovei Noastre. Cel puțin la această concluzie a ajuns fostul primar al capitalei în cadrul unei ediții live la cotidianul.md.

Foto: UNIMEDIA

„Ca să reziști în politica moldovenească trebuie să furi, ca să ai bani. Eu bani nu aveam. A fost adoptată acea lege despre finanțarea partidelor… Dar, la inițiativa fostului premier (Filat) – ei văzând că în 2007, AMN avea jumătate din președinții de raioane, 250 de primari și 2500 de consilieri și, în baza acelei legi ne-ar fi revenit o sumă destul de mare, care ar fi fost suficientă pentru finanțarea partidului – cei trei „subiecți ai neamului” au uneltit, ca în „Miorița”, și au suspendat temporar acea lege, ca nu cumva AMN să reziste. M-au trădat! M-au vândut!”, a menționat marți, în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE” fostul lider al AMN, Serafim Urechean.

UNIMEDIA amintește că Alianța pentru Integrare Europeană a fost o coaliție de partide din Republica Moldova, constituită după alegerile anticipate din iulie 2009, cu scopul de a prelua guvernarea țării. Alianța a fost formată din următoarele partide: Partidul Liberal Democrat (18 locuri), Partidul Liberal (15 locuri), Partidul Democrat (13 locuri) și Alianța „Moldova Noastră” (7 locuri).


Pub