(video/update) Ședința Guvernului: Maia Sandu, despre accidentul de la Buiucani

(update 13:38) Declarații după ședința Guvernului Republicii Moldova. La declarații sunt așteptați Maia Sandu, Vadim Brânzan și Ala Nemerenco.

(update 13:37) Miniștrii au terminat analizarea ordinei de zi și au trecut la subiectele ce reprezintă subiecte cu secret de stat.

(update 13:28) Oficial: Ce nivel de alcool avea în sânge șoferița Porsche-ului. Un pasager din troleibuz, în stare gravă. Declarațiile făcute de Ministra Sănătății.

(update 13:22) Prim-ministra Maia Sandu, în debutul ședinței, a vorbit despre accidentul de la Buiucani. Aceasta a spus că autoritățile trebuie să se clarifice toate circumstanțele.

„În debutul și în acest accident am văzut cât de multe ne costă instituțiile slabe, vulnerabile. Am văzut încă o dată că corupția ucide. Și eu mă întreb cum se poate că o persoană care a avut 5 cauze penale, cum această persoană e lăsată să conducă un automobil.

Și aici vorbește de Ministerul Justiției și MAI.

Cine sunt oamenii implicați, cine sunt cei care au dat decizii, dacă aceste decizii au fost implementate. Din păcate nu este singurul caz. Și să le spune și cetățenilor ca o asemenea pierderi.

Vreau să venim cu propuneri concrete. Asemenea oameni care au încălcat de mai multe ori să venim cu sancțiuni grave. Să fie lipsiți de dreptul de a conduce pe mulți ani”, a declarat Sandu.

(12:47) Cabinetul de miniștri se întrunesc într-o nouă ședință la Guvern. Până la această oră, pe ordinea de zi sunt doar cinci proiecte.

Astfel, urmează să se desemneze reprezentații Guvernului în Parlament şi la Curtea Constituţională și

modificări la regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției pentru Eficiență Energetică, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 45/2019.

Întrega ordine de zi poți să o vezi.


Pub