(video/update) Declarații după ședința Guvernului: Despre ce a vorbit Maia Sandu

(update 13:49) Prim-ministrul Maia Sandu a venit la declarații de presă în urma ședinței de Guvern. Aceasta a vorbit despre misiunea FMI, care este la Chișinău, dar și despre vizita sa la Bruxelles, dar nu în ultimul rând, despre adunarea judecătorilor, care a avut loc săptămâna trecută

Maia Sandu, despre misiunea FMI la Chișinău.

„Prim-ministra a avut o întâlnire cu membrii FMI, care au venit la Chișinău. Au apreciat acțiunile Guvernului de corectare a deciziilor Guvernului trecut. Am discutat despre bugetul de la anul viitor. Nu va fi un acord acum semnat. Este doar o misiune de documentare. Politica fiscală o să o discutat cu mediul de afacere săptămâna trecută”.

Maia Sandu, despre Adunarea Judecătorilor de săptămâna trecută

„Aceste decizii trebuie să fie făcute strict în cadrul legal. Unii actori ai societății civile au spus că acea adunare generală nu a respectat cadrul normativ. Au fost mai multe încălcări. Mesajul pe care l-am spus, orice intenție de obstrucționa reforma, putem să întrezărim unii judecători, care se simt cu musca pe căciulă, ar putea împotrivi reformei justiției. Noi avem susținea tuturor partenerilor externi”.

Maia Sandu, despre întrunirea de la Bratislava, unde se va vorbi despre Transnistria

La Bratislava, RM nu se va semna niciun document care să contravină intereselor naționale. Am vorbit cu domnul Șova pe acest subiect. Soluția politică este doar prin respectarea limitelor teritoriale ale RM. Ceea ce putem să facem acum este să luptăm cu schemele de corupție. Săptămâna trecută urmează să se semneze mai multe acorduri cu Ucraina. Eu sunt împotriva federalizării. Federalizarea nu se poate întâmpla pentru că majoritatea cetățenilor sunt împotrivă.

Maia Sandu, despre declarațiile lui Iurie Reniță

Dacă vă referiți la criticile aduse domnului Popescu, acest ministru este apreciat în multe capitale a lumii. Putem să amintim SUA, am fost primit foarte bine. Relațiile cu UE, Franța, Germania, totul s-a întâmplat datorită politicii externe al Guvernului și al ministrului de Externe. Astfel de ministru vreau eu, dar nu unul care să numească prin decizii de Guvern șoferi la ambasade.

(13:31) Declarații după ședința Guvernului Republicii Moldova. La declarații sunt așteptați Maia Sandu, Vadim Brânzan și Ala Nemerenco.UNIMEDIA retransmite live.


Pub