Maria Ciobanu, în apărarea socialiștilor: „Azi însă nu avem cum scoate instituțiile statului din captivitate fără PSRM. Deocamdată Igor Dodon își onorează promisiunile”

Deputata Maria Ciobanu vine apărarea alianței PSRM și Blocul ACUM, și afirmă că scoaterea instituțiilor statului din captivitate nu este posibilă fără PSRM. Declarațiile au fost făcute într-o postare pe o pagina de socializare.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să împrospătez memoria unora care tare nu mai cred în sinceritatea lui Dodon și sunt deranjați de înțelegerea dintre PSRM și blocul ACUM. Și eu sunt conștientă de faptul că Igor Dodon are multe schelete în dulap, dar ceea ce mă deranjează cu adevărat la președintele Dodon este atașamentul dezgustător față de Rusia, țara care ne-a ocupat o parte din teritoriu și de la care ni se trag aproape toate relele. Azi însă nu avem cum scoate instituțiile statului din captivitate fără PSRM.

În zadar s-au făcut unii pași înainte în diferite domenii, dacă instanțele de judecată continuă să activeze la comandă politică și nu sunt fugăriți din sistem toți magistrații care au contribuit la marile hoții: furtul miliardului, spălătoria rusească etc. Deocamdată Igor Dodon își onorează promisiunile. Volens-nolens eu îmi amintesc de toate alianțele care au existat de la 2009 încoace și vreau să-i întreb pe acei care au fost promovați și susținuți de Mihai Ghimpu, dacă el, Ghimpu, a fost mai de nădejde. Plahotniuc a avut în persoana lui Ghimpu cel mai fidel slujitor. Nicio ticăloșenie nu o făcea cu propriile mâini, ci cu ale lui Ghimpu. Toți deputații știam că alianțele sunt constituite formal din trei partide, în realitate însă erau două: PLDM+PDM cu PL. Porta voce a lui Plahotniuc în toate alianțele a fost Mihai Ghimpu. Trebuia să trăiți ceea ce am trăit eu ca să înțelegeți de ce am scris rândurile de mai sus și de ce îmi doresc atât de mult să putem rezista până reușim să aveam o procuratură slujind adevărul și dreptatea și un sistem judecătoresc independent de factorul politic...”, se arată în postare.


Pub