Nicolae Alexei, despre numirea unui procuror general din străinătate: „Chestia asta este o aberație, o prostie”

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția nr.33, Nicolae Alexei, în cadrul primei dezbateri electorale de la Pro TV, desfășurată de Lorena Bogza și Vasile Butnaru, consideră numirea unui procuror general din afara țării „o aberație”.

Foto: zdg.md

Întrebat de Vasile Butnaru dacă ar fi de acord ca să fie numit un procuror general din altă țară pentru ca acesta să fie imparțial și corect în toate deciziile și să nu aibă în spate nănași și cumetri, Nicolae Alexei a declarat că „Chestia asta cu procurorul general este o aberație, o prostie. A spus un om care a umblat pe coridoarele universității, eu știu cum a absolvit el universitatea? A băgat ideea asta. Nu, procuror genral trebuie să fie o persoană din Republica Moldova, care cunoaște mentalitatea poporului nostru, cunoaște situația din țara noastră. asta-i foarte important.”

UNIMEDIA amintește că la data de 20 iunie Maia Sandu a declarat că echipa sa și-ar dori ca noul Procuror General să fie o persoană din afara țării, însă ulterior această ideea a fost respinsă chiar de președinteșe țării Igor Dodon. Șeful statului a declarat la data de 3 iulie 2019 că socialiștii nu vor accepta numirea unui procuror general din străinătate, așa cum au declarat că își doresc reprezentanții blocului ACUM.

Mai apoi, ministra Justiției Olesea Stamate a declarat că „cetățenia Republicii Moldova rămâne o condiție pentru ocuparea funcției de procuror general. „Puteți să înțelegeți prin aceasta că am renunța” la ideea de a avea un procuror general din afara țării.

Reamintim că, la data de 30 septembrie curent, Ministerul Justiției a inițiat preselecția candidaților la funcția de procuror general, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind 20 octombrie, ora 23:59.


Pub