Un nou sondaj privind capitala
Politic 2 octombrie 2019, 15:48 | 1164

Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM ar putea obţine cele mai multe mandate în Consiliul Municipal Chișinău după alegerile locale din 20 octombrie. Asta arată un nou sondaj de opinie realizat de compania Date Inteligente „iData”. În privința candidaţilor pentru funcția de primar al capitalei, favoriţi sunt în continuare Ion Ceban şi Andrei Năstase, mai arată studiul. Cine dintre ei ar câştiga în cazul accederii în cel de-al doilea tur de scrutin, aflaţi în continuare.

Întrebați pentru ce partid vor vota la alegerile pentru Consiliul Municipal Chișinău, 26,3 la sută dintre cei chestionați au ales Partidul Socialiștilor, 16,8 la sută - Blocul ACUM. Pentru PL și-ar da votul 6,5 la sută, PD acumulează 5,3%, PCRM - 3,1, Partidul ȘOR - 2,4, iar formațiunea ”Partidul Nostru” - 2,1%. Ceilalţi sunt indecişi sau nu au vrut să răspundă. Cât despre candidații care s-au lansat în cursa pentru funcția de primar al capitalei...

Următorii clasaţi sunt Octavian Ţâcu, Valeri Klimenko şi Valeriu Munteanu, cu 2,7 la sută, 1,4 şi, respectiv, 1,3 la sută din voturi. Participanții la sondaj au mai fost întrebaţi pentru cine ar vota dacă în turul doi ar ajunge candidaţii Ion Ceban şi Andrei Năstase. 36 la sută sunt siguri că-şi vor da votul pentru Ion Ceban, iar Andrei Năstase ar avea un electorat stabil de 33,7 la sută. Sondajul a fost realizat de compania iData în perioada 25-30 septembrie, pe un eșantion de 1193 de persoane care au viza de reședință în municipiul Chișinău. Marja de eroare a studiului constituie plus-minus 2,8 la sută. Compania şi-a autofinanţat cheltuielile aferente sondajului. 

Opinia ta contează. Comentează!