Salvatorii îi vor informa pe vinificatori despre pericolele la care se expun
Social 2 octombrie 2019, 17:36 | 860

Trei oameni au murit in beciuri, de la vaporii emanati in timpul fermentarii vinului din recolta curenta. Pentru ca numarul victimelor sa nu creasca, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-a vazut nevoit sa-i informeze pe vinificatorii amatori despre riscurile specifice perioadei. Salvatorii vor merge prin gospodariile particulare si ii vor atentiona pe localnici despre masurile care trebuie luate pentru a evita tragediile.

În mai toate satele pe unde au rămas gospodari, în aceste zile se face vinul nou. În Suruceni am intrat în curtea lui Dumitru Ciobanu, care știe cum se face un vin bun.

De la Suruceni, mergem la Budești. Aici, Vasile Gogu a fost harnic - a pus vinul în beci și are niște sfaturi pentru alți gospodari.

Asta este și recomandarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au lansat campania de prevenire a intoxicaţiilor cu bioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

Totuși, sunt și abateri, spune șeful adjunct al Direcției Prevenire a IGSU, Vitalie Mutaf.

Salvatorii vor merge prin gospodării ca să le spună tuturor ce trebuie de făcut pentru a evita tragediile.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în anul curent, de la începutul perioadei de fermentare a vinului au avut de suferit trei persoane. 

Opinia ta contează. Comentează!