Educația, afectată de corupție
Social 2 octombrie 2019, 17:48 | 1915

Statutul cadrului didactic este erodat de gradul inalt al coruptiei in educatie si, nu in ultimul rand, de atitudinea negativa a unor parinti si elevi fata de scoala. Problema a fost abordata ieri la Chisinau, in cadrul unor dezbateri publice. Participantii la discutii si-au pus drept scop promovarea imaginii profesorului ca o solutie de imbunatatire a sistemului educational.

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea pentru o Educație de Calitate și Comunitatea Influencers Hub Moldova, cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.

Organizatorii evenimentului au pornit de la o statistică tristă. Mai mult de 90 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ, spre mediu. Imaginea și statutul cadrului didactic au avut de suferit din cauza mai multor factori: gradul sporit de manifestare a corupției în educație, îmbătrânirea corpului profesoral, atitudini negative ale unor părinți și elevi față de profesori, precum și mediatizarea excesivă a unor situații controversate din domeniul educației.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 160 de persoane din diferite localități ale Republicii Moldova. În cadrul discuției s-a vorbit și despre calitatea educației sau mai bine zis, ce înseamnă calitate în educație...

În perioada august-septembrie curent a fost desfășurată campania „Profesori cu Impact”, care a adunat peste 40 de mii de vizualizări pe rețelele de socializare.

Oamenii de rând au păreri diferite despre calitățile, pe care ar trebui să le aibă un profesor.

Comunitatea pentru o Educație de Calitate este o inițiativă a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna guvernare, ce își propune să găsească soluții aplicabile de creștere a calității educației. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie