Dodon, acuzat de xenofobie
Politic 2 octombrie 2019, 20:56 | 1382

Igor Dodon este acuzat de xenofobie, pentru ca imparte cetatenii in ”moldoveni” si ”straini”. Un comentariu plasat de Dodon pe facebook a generat critici dure din partea activistilor pentru democratie si drepturile omului. ”Unii politicieni cu gandire tribala deseori exploateaza stereotipurile si fricile primitive ale oamenilor”, considera expertul Veaceslav Balan. Institutia prezidentiala nu a reactionat la acuzatii.

Acest mesaj a fost plasat pe Facebook de pe pagina oficială a șefului statului. Postarea a fost promovată contra plată. Asociația Promo-LEX consideră că mesajul lui Igor Dodon reprezintă o mostră de xenofobie.

Reprezentanții Promo-Lex îi sugerează lui Igor Dodon să lase investigarea infracțiunilor pe seama autorităților competente. Iar expertul în domeniul drepturilor omului, Veaceslav Balan, fost șef al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului din Moldova, spune că la mijloc ar putea fi interesele electorale ale șefului statului.

Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile care i se aduc șefului statului. Precizăm că săptămâna trecută, o femeie care mergea cu fetiţa ei de trei ani pe strada Nicolae Testemiţanu din Chișinău a fost lovită de către patru tinere, originare din Israel, studente la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Comisia de etică a instituției a decis să le exmatriculeze. 

Opinia ta contează. Comentează!