Anchetă în cazul Centrului pentru copii
Social 2 octombrie 2019, 21:46 | 1986

Autoritatile au verificat trei institutii de plasament pentru copii, dupa ce in spatiul virtual au aparut informatii despre tratamentul inuman la care sunt supusi micutii de la Centrul de Plasament si Reabilitare pentru copii de varsta frageda din Chisinau. A fost creata o comisie din reprezentanti ai Directiei municipale pentru protectia drepturilor copilului si ai Directiei de Politie a municipiului Chisinau, care investigheaza cazul. Administratia si alti angajati ai institutiei resping acuzatiile.

Totul a pornit de la o postare pe facebook, în care o tânără scrie că la un orfelinat din sectorul Buiucani ar fi ”iadul pentru copii”. Potrivit ei, copiii sunt bătuţi şi înjuraţi, angajaţii instituţiei îi lovesc tare pe copii și îi țin încuiați în toaletă ore în șir. Am luat legătura cu mama tinerei care a făcut postarea pe internet. Femeia a refuzat să vorbească în fața camerei, dar ne-a povestit că mărturisirile din postarea fiicei ei sunt ale unei cunoscute, care ar fi lucrat o zi în Centrul de Plasament și Reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chișinău, unde a vrut să se angajeze dădacă. Femeia ne-a mai spus că s-a întâlnit cu reprezentanții Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, cărora le-a povestit totul. Administrația insktituției a negat acuzațiile.

Una dintre educatoare afirmă că femeia a refuzat să se angajeze din cauza că nu ar fi vrut să lucreze cu micuți cu dizabiltiăți.

Directoarea centrului a confirmat că instituția a fost vizitată de reprezentanți ai Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie