10:49:27 25.04.2024
Stiri

O nouă dispută între vechea și actuala guvernare: „Aceasta e moștenirea „DEZASTRUOASĂ” pe care am lăsat-o noului Guvern”

Economie 02.10.2019 09:27 Vizualizări1421 Autor: Ziarul National
O nouă dispută între vechea și actuala guvernare: „Aceasta e moștenirea „DEZASTRUOASĂ” pe care am lăsat-o noului Guvern”


Fostul premier Pavel Filip crede că actuala guvernare își face PR pe seama muncii Guvernului precedent, cel puțin în ceea ce privește aducerea a 60 de milioane de euro pentru construcția liniei de tensiune înaltă între România și R. Moldova. Filip atrage atenția că finanțarea a fost aprobată de Banca Mondială când era în funcție Executivul condus de el.

„Recent, Executivul s-a lăudat că adus în țară 60 de milioane de dolari de la Banca Mondială pentru construcția liniei de tensiune înaltă între România și R. Moldova. Doar că a uitat să menționeze un mic detaliu: acest proiect a fost muncit și promovat de Guvernul pe care l-am condus, iar acordul de finanțare a fost aprobat de board-ul Băncii Mondiale la 8 mai 2019, în perioada guvernării PD”, menționează Filip, care prezintă și o dovadă în acest sens.

„Aceasta e moștenirea „dezastruoasă” pe care am lăsat-o noului Guvern, care culege laurii în urma eforturilor echipei PD. E de apreciat totuși că noii miniștri n-au anulat chiar toate proiectele pornite de noi”, a adăugat acesta.

Potrivit ex-premierului, lucrurile bune trebuie să continue, indiferent cine le face.

„Aceasta e adevărata apropiere de România despre care am vorbit în toți acești ani: proiectele concrete de interconectare, în acest caz, pe energie electrică. După ce noul Guvern a scumpit cu 15% lumina, avem nevoie de o sursă alternativă de achiziționare a energiei electrice”, a conchis fostul premier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md