11:42:42 25.04.2024
Stiri

În stare de EBRIETATE AVANSATĂ la volan: Șoferița care ar fi provocat accidentul la Buiucani avea nivelul de alcool în aerul expirat de 2,15 mg/l, anunță ministrul Sănătății

Social 02.10.2019 13:12 Vizualizări2068 Autor: Ziarul National
În stare de EBRIETATE AVANSATĂ la volan: Șoferița care ar fi provocat accidentul la Buiucani avea nivelul de alcool în aerul expirat de 2,15 mg/l, anunță ministrul Sănătății


UPDATE // Secretarul de stat de la Ministerul de Interne susține, cu referire la rezultatele de la Centrul de Medicină Legală, că șoferița avea nivelul de alcool în aerul expirat de 1,87 mg/l. Datele anunțate de ministrul Sănătății erau preventive, estimate de medicii de la Urgență.

Șoferița care ar fi provocat accidentul de luni de la Buiucani, soldat cu un mort și 25 de persoane rănite, avea nivelul de alcool în aerul expirat de 2,15 mg/l, a anunțat astăzi la ședința Guvernului ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco.

Potrivit aceleiași surse, starea femeii este în continuare gravă, fiind conectată la aparate, dar astăzi au apărut primele semne ale dinamicii pozitive. O altă victimă a accidentului, o femeie cu traume ale cutiei toracice, tot se află în stare gravă, iar un al treilea pacient este operat astăzi, după ce a suferit o traumă la femur. În total, la Spitalul de Urgență rămân internate nouă persoane, victime ale accidentului de la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu.

Premierul Maia Sandu a cerut instituțiilor responsabile să vină cu propuneri de modificări ale legislației care să conțină „sancțiuni extrem de dure pentru cei care se urcă în stare de ebrietate la volan”, inclusiv suspendarea imediată a dreptului de a conduce. Oficialul a declarat că în aceeași zi a mai avut loc un accident rutier, tot din cauza unui șofer băut, iar drept rezultat a decedat bărbatul care conducea regulamentar.

„Prin acest accident groaznic am văzut cât de mult ne costă instituțiile slabe și cum ucide corupția”, a continuat premierul.

Maia Sandu a întrebat cum a fost posibil ca o persoană cu cinci cauze penale și alte 43 contravenționale să fie lăsată să mai conducă automobile, referindu-se la șoferița care ar fi provocat tragedia de la Buiucani.

Prim-ministrul a solicitat o analiză complexă privind numele celor care au emis decizii în cazul șoferiței, dacă acestea au fost pe potriva încălcărilor și dacă femeia le-a executat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md