08:45:45 24.04.2024
Stiri

Președintele CSJ, Ion Druță, a fost REȚINUT: Este suspectat de îmbogățire ILICITĂ

Social 02.10.2019 18:10 Vizualizări2094 Autor: Ziarul National
Președintele CSJ, Ion Druță, a fost REȚINUT: Este suspectat de îmbogățire ILICITĂ


Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost reținut în această după-amiază de către procurorii anticorupție pentru 72 de ore.

Reținerea a fost aplicată după audierea lui Druță la Procuratura Anticorupție „în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită”.

Procurorii spun că reținerea lui Druță este necesară, întrucât acesta, profitând de statutul său, „ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale”.

Amintim că Ion Druță și-a depus demisia din funcția de președintele al Curții Supreme de Justiție, dar aceasta încă nu i-a fost acceptată deocamdată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Druță a rămas fără imunitate pe 24 septembrie curent, la solicitarea procurorului general interimar. Cauza penală pe numele acestuia a fost pornită după ce Serviciul de Informații și Securitate a analizat proprietățile dobândite de membrii familiei Druță în perioada 2016-2019 și a constatat o discrepanță esențială între acestea și veniturile legale declarate.

CITIȚI și Ce avere a declarat președintele CSJ care riscă să fie cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită

Dacă instanța îl va găsi vinovat, Ion Druță riscă o amendă în mărime de până la 500 de mii lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md