(video) 5 dosare penale și 43 de procese contravenționale! “Cariera” în şoferie a femeii care a provocat accidentul de la Buiucani

Nu mai este pentru nimeni un secret! Svetlana Ungureanu este numele şi prenumele şoferiţei care a provocat accidentul rutier din ziua de 30 septembrie 2019 din sectorul Buiucani al capitalei. Amintim că aceasta se afla la volanul unui SUV Porsche şi l-a proiectat într-un troleibuz din cauza vitezei excesive.

Mai nou, Inspectoratul General de Poliţie a anunţat unele detalii noi despre circumstanţele producerii accidentului, dar şi despre aşa-zisa “carieră” în şoferie a sa, despre care nu există nici un cuvânt de laudă.

Aşadar, aflaţi că din 2010 şi până în prezent, Svetlana Ungureanu a fost trasă la răspundere penală de cinci ori pentru infracțiuni comise în trafic, iar timp de jumătate de an chiar s-a aflat după gratii în penitenciarul Rusca pentru că a urcat la volan în stare de ebrietate și fără permis de conducere. Totodată, în tot acest timp, pe numele acesteia au fost întocmite de către agenții de patrulare 43 de procese contravenționale, 43!

Prima situaţie care i-a bifat un dosar penal în “carieră” a fost avut încă în ziua de 16 mai 2010, când polițistii de patrulare au oprit la intersecția străzilor Creangă și Bucuriei din capitală o mașină de model BMW X5 la volanul căreia se afla Svetlana Ungureanu. Aceasta a refuzat să treacă testul pentru stabilirea stării de ebrietate, respectiv Procuratura Buiucani a pornit în privința acesteia urmărirea penală în acest sens și a fost sancționată cu amendă de trei mii de lei.

În același an, Svetlana Ungureanu a fost urmărită penal pentru huliganism, dar la 21 decembrie 2010, Judecătoria Râșcani din Chișinău a liberat-o de răspundere penală și a pedepsit-o cu amendă de două mii de lei.

O altă informaţie oficială ne dezvăluie şi momentul înregistrării primului accident rutier cu implicarea Porsche-ului care a intrat acum câteva ore în troleibuz. Pe 31 decembrie 2016, șoferița a fost implicată într-un accident rutier în Orhei. La 23 octombrie 2017, Judecătoria Orhei a pronunțat o hotărâre în privința acesteia, stabilind că Svetlana Ungureanu se afla în stare de ebrietate avansată, prin care au condamnat-o la patru luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei pentru un termen de trei ani.

https://www.privesc.eu/widget/live/88638?

https://rlive.md/embed/100284.html

Dar acesta nu a fost primul şi ultimul. În seara zilei de 29 octombrie 2017, la volanul aceluiași automobil de model Porsche Cayenne, Svetlana Ungureanu a fost implicată într-un nou accident înregistrat oficial. Instanța a stabilit că mașina pe care o conducea, la fel în stare de ebrietate avansată, a ieşit pe constrasens, pe str. N. Dimo din Chișinău, și a lovit un alt automobil care se deplasa regulamentar.

La 6 iunie 2018, judecătoria Chișinău a recunoscut-o vinovată de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate și în lipsa permisului de conducere, aceasta fiind privată de dreptul de a conduce pentru un termen de doi ani la 11 ianuarie 2016, de către Judecătoria Râșcani din mun. Chișinău.

Pentru acest episod, Svetlana Ungureanu a fost condamnată la patru luni de închisoare într-un penitenciar pentru femei. Prin aceeași hotărâre a Judecătoriei Chișinău la acest termen a fost adăugată și pedeapsa cu patru luni de închisoare, care i-a fost aplicată pentru accidentul din Orhei. Respectiv, i-a fost stabilită o pedeapsă finală de șase luni de închisoare.

Vezi şi: (video) Moldova: A fost prins şoferul care are 53 de procese verbale şi 2 dosare penale la activ. Are doar 20 de ani

Între anii 2010-2018, potrivit informaţiilor făcute publice de poliţie, în privința Svetlanei Ungureanu au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale, cele mai multe pentru:

  • conducerea fără centură de siguranţă – 8 cazuri;
  • ignorarea indicatoarelor de sens obligatoriu – 5 cazuri;
  • provocarea accidentelor rutiere – 4 cazuri;
  • depășire viteză regulamentară – 2 cazuri;
  • implicarea în accidente ușoare – 2 cazuri
  • conducere în stare de ebrietate – 2 cazuri;
  • conducere automobil fără revizie tehnică – 2 procese verbale;
  • părăsirea locului accidentului;
  • folosirea telefonului mobil la volan;
  • etc.

Vezi şi: Surse: Rezultatele alcoolemiei șoferiței ce a provocat accidentul de pe strada Alba Iulia

Iată şi nişte imagini video cu alte “păcate” care au o tangenţă cu şoferiţa în cauză. Acestea au apărut pe reţelele de socializare în următoarele ore după accidentul de la Buiucani şi datează din 2018 (primele două) şi 2017. Toate ne arată acelaşi automobil, dar şi aceeaşi problemă cu alcoolul pe care o avea femeia.

https://www.youtube.com/watch?v=e9HqO2OzCdE

Cmentariile sunt închise