(foto) Poate cea mai frumoasă maşină de curse a anului vine de la Mazda

Divizia Mazda Motorsports a anunțat cea mai nouă completare în programul său din motorsport cu dezvăluirea noii maşini de curse Mazda3 TCR!

Prima demonstraţie de forţă îi va avea loc în cadrul unei curse de anduranţă cu o durată de patru ore, care se va desfăşura în ziua de 26 ianuarie 2020, ca parte a campionatului 2020 IMSA Michelin Pilot Challenge.

Chiar dacă a devenit un automobil care nu poate fi exploatat pe drumurile publice, acesta a păstrat într-o proporţie foarte mare limbajul de design al mărcii Kodo – Soul of Motion.

Maşina a fost construită în interiorul Mazda Design America din Irvine, California, acolo unde designerii au petrecut nenumărate ore de muncă pentru a se asigura că aerodinamica noii Mazda3 TCR corespunde cu toate regulamentele TCR și curg perfect cu liniile curate, găsite şi pe modelul stradal Mazda3. Respectiv, automobil şi-a păstrat caroseria de serie, doar fiind înlocuite barele de protecţie, aripile roţilor, pragurile laterale, capota şi altele părţi, în timp ce arhitectura şasiului cu tracţiune spate a rămas aceeași.

Mazda3 TCR va fi pusă în mişcare de un motor turbo cu patru cilindri, care produce 350 CP/490 Nm şi care este cuplat la o transmisie secvenţială cu şase trepte (marca Sadev sau Xtrac la alegere) şi padele în spatele volanului. Amortizoarele pot fi Bilstein sau Öhlins. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 241 de km/h.

Dezvoltată și sponsorizată de Long Road Racing, producătorul modelului global Mazda MX-5 Cup, noua Mazda3 TCR este omologată să concureze în oricare dintre cele 36 de campionate TCR din întreaga lume.

Primul conducător al acestui automobil de curse va fi pilotul Bryan Ortiz, care a devenit portorican ce a câștiga un campionat internațional de curse atunci când a cucerit campionatul Global MX-5 Cup la 21 septembrie recent, pe circuitul WeatherTech Raceway Laguna Seca.

Ortiz îşi va aduce experiența în sportul cu motor şi în programul Mazda3 TCR. Original din San Juan, Puerto Rico, şi-a început cariera încă la vârsta de 13 ani în karting, prin debutul la seria Michelin Pilot Challenge în 2005, unde a petrecut mai multe sezoane. Ulterior a fost membru al NASCAR Diversity Program pentru alte trei sezoane. De la începutul participării în Global MX-5 Cup în 2017, Ortiz a înregistrat șase victorii și 18 urcări pe podium.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Cum merge noua Mazda3?

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise