(video) RM, lăudată de către secretara de stat a Franței la Consiliul Europei, privind reforma justiției

Cuvinte de laudă la adresa Guvernării de la Chișinău, din partea secretarei de stat a Franței, Amélie de Montchalin, la Consiliul Europei.

În timpul unui discurs, Amélie de Montchalin a declarat că Republica Moldova trebuie de susținut în lupta ei cu corupția și consolidarea statului de drept.

„Acțiunea Consiliului Europei în domeniul statului de drept este un atu care poate fi aplicat într-un mod foarte concret. Mă gândesc la Republica Moldova, unde am mers pe 13 septembrie pentru a transmite sprijinul Franței și, cred, susținerea Dvs. a tuturor celor prezenți aici pentru reformele conduse de noul guvern. Acest guvern consideră consolidarea statului de drept o prioritate. Cu toții trebuie să-l susținem, deoarece este o sarcină dificilă, iar Consiliul Europei are un rol esențial pentru a-l însoți. Salut faptul că Guvernul Republicii Moldova a depus o solicitare Comisiei de la Veneția pentru proiectul său de reformă a justiției”, se arată în discurs.

Prim-ministra Maia Sandu se află la Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu înalta Reprezentantă a Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.


Pub