(video) Andrei Năstase: „Chișinăul nu poate fi reconstruit fără finanțare externă”

Candidatul Blocului ACUM, Platforma DA și PAS la funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase a prezentat proiectul de program electoral pentru Chișinău, prezentând câteva priorități ale întregii echipe.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Andrei Năstase, Programul Blocului ACUM îl pune în vârful piramidei pe om, deoarece anume omul e cel care face alegerea.

„Vă rog să priviți acest Program ca pe o piramidă inversată, în care omul este în vârful piramidei. Sunt gata să negociez pe toate problemele cu care se confruntă cetățenii capitalei. Ne propunem reformarea întregii administrații publice locale. În Primărie vor rămâne doar oamenii onești, cei implicați în scheme obscure vor pleca”, a menționat Andrei Năstase.

„Ne propunem ca suburbiile să fie incluse în ecosistemul urban. În așa fel vom dezvolta toate rețelele necesare, mediu, apă, infrastructură. Locuitorii suburbiilor vor avea un viceprimar al lor, pe lângă primarul capitalei și cel al suburbiei”, a mai adăugat Năstase.

Totodată, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei a menționat că diferența dintre el și echipa sa și ceilalți candați este că în Programul Blocului ACUM se găsesc opțiuni realiste de reconstrucție a Chișinăului.

„Viziunea noastră este diferită la 360 de grade de cea a contracandidaților noștri. Înțelegem că fără finanțare externă Chișinăul se va prăbuși în următorii 5-10 ani. Ne propunem dezvoltarea mediului de afaceri și asigurarea securității și predictibilității. Oamenii din mediul de afaceri vor avea siguranța că pot investi în Chișinău. Echipa noastră este unica care a construit relații cu primarii de peste Prut. Noi vrem asumarea de bune practici din alte țări în privința reformelor și dezvoltării urbane. Dacă vrem un oraș european, trebuie să luăm exemplul orașelor europene,” a conchis Andrei Năstase.

UNIMEDIA transmite live:


Pub