Image-Description
Fostul procuror general din Ucraina, dispus să mărturisească în cazul lui Donald Trump
Externe 1 octombrie 2019, 08:50 | 1361

Fostul procuror general ucrainean Iuri Luţenko şi-a exprimat disponibilitatea de a depune mărturie în faţa Congresului SUA cu privire la acuzaţiile aduse preşedintelui Donald Trump - potrivit unui interviu acordat BBC.

Întrebat dacă este gata să depună mărturie în cazul acuzației împotriva lui Trump, Luțenko a răspuns:

"De ce nu?". "Sunt absolut deschis și știu că toate acțiunile mele au fost legale, toate declarațiile mele au fost legale, nu îmi este frică de nimic. Mi-e teamă pentru țara mea, pentru că, se pare, Ucraina a devenit acum o victimă într-o mare furtună americană. Vreau să-mi protejez țara", a declarat fostul procuror general de la Kiev.

Amintim că un denunţător anonim din comunitatea de informaţii a SUA a depus recent o plângere cu privire la comportamentul preşedintelui Donald Trump în timpul unei conversaţii cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, în care liderul de la Casa Albă i-a propus preşedintelui de la Kiev să-l menţină în funcţie pe șefului Parchetului General, Iuri Luţenko.

Trump l-a lăudat pe Luţenko deoarece a deschis subiectul declanşarii unei anchete penale împotriva familiei Biden.

În plus, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump şi un personaj central în controversa americano-ucraineană, i-a cerut în repetate rânduri lui Iuri Luţenko să înceapă o anchetă împotriva fostului vicepreședinte american Joe Biden și a fiului său, Hunter.

Luţenko, însă, a explicat că a declarat doar că Ucraina este gata să coopereze în acest caz dacă FBI sau parchetul american vor demara o anchetă și a insistat că Biden nu a încălcat legile Ucrainei, menționează rbc.ua

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie