/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Năstase s-a lansat în cursa pentru șefia capitalei. Ce mesaj a adresat chișinăuienilor

missing
01 octombrie 2019, ora 20:58

Candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, s-a lansat astăzi în campania electorală. În cadrul evenimentului, dânsul a prezentat prioritățile echipei pe care o reprezintă. 

„Ne propunem ca toate suburbiile să fie integrate în ecosistemul urban pe care ne dorim să-l dezvoltăm. Voi acorda atenție tuturor problemelor sociale și econimice cu care se confruntă locuitorii suburbiilor. Cred că aceștia pe lângă primarul general al capitalei, primarul comunei sau orașului în care trăiesc, vor avea un viceprimar dedicat suburbiilor”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Năstase a declarat că Chișinăul are nevoie de oameni determinați să schimbe viața în bine.

„Trebuie să-i convingem pe cetățeni că și în orașul nostru se poate de trăit la standarde europene. Rolul primarului este de a oferi orașului o viziune clară de dezvoltare. El trebuie să ducă la împlinire deciziile oamenilor. De mâine dimineață un rezumat al programului electoral va fi distribuit în tot orașul sub forma unui ziar de campanie”, a precizat Andrei Năstase.

Candidatul Blocului ACUM este de părere că toată Primăria trebuie să lucreze în folosul oamenilor și al orașului.

„Știu bine că majoritatea chișinăuienilor vor să trăiască mult mai bine în orașul lor. Avem nevoia de a consolida responsabilitatea socială a cetățenilor, astfel încât să ne implicăm fiecare în dezvoltarea orașului. Sunt disponibil să discut soluțiile care ar duce la rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii”, a declarat Năstase.

Totodată, dânsul a spus că funcționarii publici, care până în prezent au fost implicați în scheme de corupție, vor pleca de la Primărie.

Pe 3 iunie curent, la Chișinău a avut loc turul II al alegerilor locale pentru Primăria capitalei, iar Andrei Năstase urma să fie primar, dar instanța de judecată nu a validat rezultatul scrutinului.

Năstase s-a plâns la CEDO, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a început recent examinarea dosarului. Năstase a spus că i-a fost încălcat dreptul la exprimare, atunci când instanța de judecată nu a validat rezultatele alegerilor din Chișinău, pe motiv că s-a adresat alegătorilor pe Facebook.

Pentru funcţia de primar la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 au fost înregistrați 19 candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram