‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePARE 1+1: din 54 de afaceri care vor beneficia de suport financiar, 20 sunt...

PARE 1+1: din 54 de afaceri care vor beneficia de suport financiar, 20 sunt în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Încă 54 de proiecte investiționale vor beneficia de susținere financiară în sumă de 13,54 mln de lei prin Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, dedicat lucrătorilor migranți sau rudelor de gradul întâi ale acestora. Contractele de finanțare nerambursabilă au fost semnate marți, 1 octombrie, la Chișinău.

Potrivit estimărilor Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în urma implementării celor 54 de proiecte investiționale vor fi create și menținute circa 200 locuri de muncă, iar investițiile cumulative în economia națională vor constitui 32,39 mln de lei.

Întreprinderile beneficiare sunt localizate în 21 raioane ale țării. 14,8% dintre acestea își desfășoară activitatea în municipiile Chișinău și Bălți, iar 85,2% – în mediul rural.

Conform datelor ODIMM, cei 54 de beneficiari vor investi în afacerile lor remitențele provenite din 16 state: Belgia, Danemarca, Federația Rusă, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Republica Cehă, România, SUA, Turcia și Ucraina.

Totodată, din numărul total de solicitanți de susținere financiară nerambursabilă, 20 de activități vor fi desfășurate în agricultură și anume în cultivarea legumelor, cerealelor, viței de vie, baciferelor, pomicultură, apicultură, creșterea animalelor.

Directorul general al ODIMM, Iulia Costin a declarat că Pare 1+1 este unul dintre cele mai solicitate și mai longevive programe. Pentru a beneficia de suport financiar din partea statului, beneficiarii vor trebui să demonstreze o investiție de până 250 mii de lei, bani primiți sub formă de remitențe de peste hotare. Totodată, aceasta îndemnat solicitanții să inițieze afaceri bio.

‹ adv ›

Programul „PARE 1+1” este implementat de ODIMM din 2010 și are drept scop mobilizarea resurselor umane și financiare ale moldovenilor aflați la muncă peste hotare în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. Programul este finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene. Acesta va fi extins până în anul 2021.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›