image
Sursa foto: news.err.ee

Polițiștii din Estonia propun, în loc de amendă pentru viteza depășită, să stai la o pauză, lângă ei, timp de o oră

Ai încălcat limita de viteză maximă admisă pe o anume porțiune de drum? E ok! Ești înțeles, te grăbeai, ai tu motivele tale, bineînțeles. Ce faci? Alegi să plătești amenda sau stai cuminte pe dreapta și să aștepți time out-ul?

Time Out! Ai ales varianta a doua? Bine! Iată care îți este pedeapsa. Dacă ai depășit viteza cu 20 km/h peste limită, vei sta pe dreapta, lângă polițiști, 45 de minute! Astfel ai timp suficient să te gândești ce îți convine mai mult - să plătești amenda, să nu te mai grăbești, sau să întârzii acolo unde te grăbeai.

Ai depășit cu 21-40 km/h? Ai și mai mult timp pentru o recreație ca să îți aranjezi gândurile. 60 de minute stai pe dreapta, umăr la umăr cu polițiștii, mai discuți despre viață, îți mai revizui ideile și apoi ești liber să întârzii unde te grăbeai să ajungi, scrie autoexpert.md.

Astfel estonienii își propun să înțeleagă mai bine care sunt motivele care îi determină pe șoferi să încalce regulamentul circulației rutiere. Totodată, autoritățile speră să reducă din numărul fatalităților în creștere, în înregistrat în perioada anilor 2017-2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: