Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.09.2019

Suma de 8000 EUR pentru traversarea ilegală a frontierei Republicii Moldova. – Procurorii PCCOCS au intervenit

Luni, 30 septembrie 2019, Oficiul ,,Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță expedierea în instanța de judecată a cauzei penale privind facilitarea de către un locuitor al raionului Telenești a traversării frontierei a trei cetățeni ai Bangladeshului și un cetățean al Uzbekistanului, care intenționau să ajungă în Italia.

Însă, infractorul nu a acționat de unul singur, ci a comis fapta ilegală ajutat de alte două persoane. Pentru operațiunea în care s-au angajat, grupul criminal a cerut și a primit suma de 8000 euro. Pentru această faptă, infractorii riscă pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 7 ani.

Făptașii au fost reținuți în flagrant în timp ce le facilitau migranților trecerea ilegală peste râul Prut în apropierea com. Braniște din raionul Râșcani, pentru a ajunge în România.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații au fost întreprinse de către colaboratorii din cadrul Direcției Nord a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea Oficiului „Nord” al PCCOCS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus