Veste tristă pentru Naționala Moldovei la fotbal: Căpitanul Alexandru Epureanu și-a anunțat retragerea de la selecționată

Veste proastă pentru Naționala Moldovei de fotbal. Căpitanul echipei și cel mai selecționat jucător din istoria selecționatei, Alexandru Epureanu a anunțat că se retrage. Într-o scrisoare publicată pe pagina de facebook a Federației Moldovenești de Fotbal, Epureanu spune că din cauza unei accidentări grave la genunchi și că va continua să joace doar pentru echipa de club.

Foto: UNIMEDIA

Pentru Națională, Alexandru Epureanu a jucat 91 de partide oficiale în ultimii 14 ani. „Fiecare istorie are finalul său și, în cazul meu, relația mea cu Naționala a luat sfârșit”, a scris Epureanu.

Vedeți mai jos scrisoarea integrală a fostului căpitan al Naționalei publicată pe Facebook.

„- Dragi amatori ai fotbalului moldovenesc, cu tristețe în suflet vreau să vă anunț despre încheierea carierei mele la Echipa Națională a Moldovei. Din păcate, sunt așa momente când ești nevoit să iai decizii grele, și asta este o astfel de decizie.

După cum bine știți, am fost accidentat repetat la același genunchi și tocmai șase luni a fost nevoie pentru recuperarea lui. Accidentarea s-a dovedit a fi serioasă, am suferit o infecție, din care cauză ulterior am simțit din nou dureri la genunchi. Trebuie să recunosc că genunchiul meu nu este refăcut complet, mai este lichid, care îmi provoacă un discomfort. Din această cauză, îmi este greu să joc pentru club și Națională, fiindcă genunchiul meu nu mai suportă așa presiune maximă. Medicii mi-au sugerat să joc câte un meci pe săptămână sub stricta lor supraveghere, pentru a nu risca o nouă accidentare.

Recunosc, nu credeam că procesul de recuperare după operație va fi așa de lung. Fiecare istorie are finalul său și, în cazul meu, relația mea cu Naționala a luat sfârșit.

Vreau să le mulțumesc mult tuturor microbiștilor, care au susținut selecționata noastră permanent, indiferent de rezultat. Doar cuvinte de mulțumire am de spus la adresa lucrătorilor FMF în frunte cu Pavel Cebanu și ulterior cu Leonid Oleinicenco pentru ajutorul lor și munca enormă depusă pentru a ne crea nouă, jucătorilor, toate condițiile necesare pentru pregătirea către jocuri. Le mulțumesc mult tuturor antrenorilor, cu care am avut ocazia să lucrez la selecționată, întregului staff tehnic și, desigur tuturor băieților cu care am avut posibilitatea să apărăm culorile țării în acești 14 ani. Le mulțumesc mult tuturor, a fost o onoare să fiu parte a Echipei Naționale a Moldovei!

Întotdeauna voi ține pumnii pentru Naționala noastră. Le doresc băieților mult succes și sper că noua generație de jucători va reuși să obțină rezultate mai bune. Voi fi foarte bucuros ca aceasta să se întâmple”.


Pub