Vlad Filat îi răspunde lui Ilan Șor: „Acest ticălos pe nume Șor trebuie să răspundă pentru declarațiile calomnioase”

Fostul premier Vlad Filat a venit cu o reacție în urma acuzațiilor făcute de către președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, că precum ar fi luat o geantă de 3 milioane de dolari de la Șor și a dat-o lui Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

Filat spune că în toți acești patru ani de când este încarcerat nu a comentat „niciodată minciunile și aberațiile expuse de către Șor. Nu am făcut acest lucru din motivul că nu am dorit să cobor la nivelul unui escroc, mincinos și laș.

Având în vedere ultimele declarații grave ale acestui individ care mă vizează pe mine, dar și cel puțin alte două persoane, ex-președintele RM și actualul președinte al RM, mă obligă să ofer o reacție. Însă, datorită faptului că Procuratura Anticorupție s-a autosesizat și urmează să investigheze cele declarate de fugarul Șor, pentru a nu afecta acțiunile de investigație, țin să precizez că voi face declarații în fața procurorilor. Acest ticălos pe nume Șor trebuie să răspundă pentru declarațiile calomnioase.

Ce nu înțelege Șor, dar și alții, că poți fugi de oricine, dar de sine nu poți fugi. Va veni timpul când nu doar va fi nevoit să fugă, dar și să răspundă pentru vorbele și faptele săvârșite, dar și pentru multe, multe minciuni care au distrus oameni și familii”, se arată într-un mesaj transmis prin intermediul avocaților.

UNIMEDIA amintește că Ilan Șor a făcut noi dezvăluiri în legătură cu geanta destinată lui Igor Dodon, în schimbul votului pentru Nicolae Timofti la funcția de președinte.

„Geanta neagră pe care i-am transmis-o lui Igor Dodon conținea trei milioane de dolari pe care fostul premier Vlad Filat i-a transmis-o în schimbul voturilor celor trei deputați socialiști pentru a-l vota pe Nicolae Timofti la funcția de președinte”, a menționat Ilan Șor, într-o intervenție în direct la Televiziunea Centrală.


Pub