CEC a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu prin care nu a fost înregistrat în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contestația depusă de Ruslan Codreanu prin care Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău (CECEC) l-a exclus din cursa electorală, după invalidarea a peste o mie de semnături colectate.

Foto: UNIMEDIA

Fostul primar interimar al capitalei susține că a trimis scrisori către mai multe misiuni diplomatice, în care povestește despre acțiunile CECEC. Totodată, Codreanu a menționat că va ataca în instanța de judecată respectiva decizie.

„Nu pot să zic că a fost o supriză, dar am avut o speranță. Problemele în sistem rămân. Este regretabil că 797 de persoane care și-au depus semnătura nu au fost luați în cosiderație. O să mergem până la capăt, voi merge în instanță. Și sper că în instanță nu vor veni ca la hobby. Am știut de la început că va fi greu, dar nu am crezut că vom fi așa boicotați”, a declarat Ruslan Codreanu după decizia membrilor CEC.

UNIMEDIA amintește că la 26 septembrie, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1.200 de semnături din cele 10.454 adunate de Ruslan Codreanu pentru a se înscrie în calitate de candidat independent la Alegerile Locale din 20 octombrie.


Pub