Noua Toyota Camry a primit un sistem de tracţiune integrală e-Four

Toyota a îmbunătățit modelul popular Camry şi iniţial aceste noi dotări vor fi valabile doar pentru maşina care se vinde pe piaţa din Japonia.

Cea mai mare este că actuala generaţie va fi disponibilă cu un sistem menit să asigure tracţiune pe toate roţile! Se numeşte e-Four şi nu este unul tradițional cu o cutie de transfer şi cu un arbore cardanic.

Foto: autoblog.md

Pe piața japoneză, Toyota Camry este vândută numai în versiunea cu unitate de propulsie hibridă: un motor natural aspirat de 2.5 litri + unul electric (total 211 CP). De aceea, integrarea unui astfel de sistem de tracţiune integrală nu a necesitat schimbări majore în construcţia maşinii.

Pe puntea din faţă, ca parte a e-Four, va sta de acum instalat un mic electromotor separat ce produce alţi 7.2 CP şi 55 Nm. Acesta este setat să funcţioneze în mod obligatoriu până la o viteză de 10 km/h, ajutând automobilul doar să se pornească din loc cu un efort şi derapaje minime, ceea ce este deosebit de important pe drumuri în rampă sau alunecoase. Află mai multe pe AutoBlog.MD


Pub