Maia Sandu: „Până la sfârșitul anului vom obține cele două tranșe din asistența macrofinanciară, în valoare de 60 de milioane de euro”

Prim-ministra Maia Sandu aflată la Bruxelles, la cea de-a cincea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, a primit asigurări de la oficialii europeni că până la sfârșitul anului Republica Moldova va obține cele două tranșe din asistența macrofinanciară, în valoare de 60 de milioane de euro.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi la Bruxelles am primit confirmarea că Republica Moldova a revenit la parcursul său european și a recâștigat încrederea partenerilor internaționali. În cadrul celei de-a cincea reuniuni, Consiliul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană a apreciat progresul pe care l-am făcut în implementarea reformelor menite să îmbunătățească viața cetățenilor și să reconstruiască încrederea tuturor într-un viitor mai bun.

Astfel până la sfârșitul anului vom obține cele două tranșe din asistența macrofinanciară, în valoare de 60 de milioane de euro”, a declarat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că la 13 septembrie 2017, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au adoptat o decizie de a pune la dispoziția Republicii Moldova asistență macrofinanciară în sumă de până la 100 de milioane de euro, care cuprinde o facilitate de împrumut de până la 60 de milioane și o facilitate de grant de până la 40 de milioane de euro.


Pub