Image-Description
Dodon nu vrea ca autoritățile să intervină în scandalul din justiție
Politic 30 septembrie 2019, 13:19 | 2818

Președintele Igor Dodon afirmă că autoritățile nu ar trebui să intervină în scandalul din sistemul judecătoressc, după Adunarea Generală a Judecătorilor. „Situația pare să fie destul de serioasă și ar fi corect să nu facem abuz de calificative în descrierea acesteia”, a declarat Dodon într-un interviu pentru Tribuna.md

Totodată, Igor Dodon a spus că a cerut o analiză amplă de la echipa sa cu privire la acest subiect.

„Vreau să înțeleg corect toate aspectele care au dus la această situație, posibil voi avea şi discuții cu ambele părţi, după care să pot veni cu eventuale propuneri care să ducă la detensionarea situației din sistemul judecătoresc”, a spus președintele.

Menționăm că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) activează în regim obișnuit, chiar dacă au fost revocați din funcții la Adunarea Generală a Judecătorilor. Președintele CSM, Dorel Musteață, zice că deocamdată, la adresa instituției nu a ajuns nici o hotărâre.

Menționăm că, pe 27 septembrie, șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, au fost demiși din funcții. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a Judecătorilor la care s-au înregistrat 202 magistrați. În sistemul judecătortesc lucrează peste 400 de judecători.

Opinia ta contează. Comentează!