Acuzații grave la adresa lui Johnson
Externe 30 septembrie 2019, 15:47 | 1016

Boris Johnson este în centrul unui nou scandal. O jurnalistă de la Londra îl acuză pe premierul britanic de comportament indecent, cu tentă sexuală, și susține că nu este singura lui victimă. Despre ce este vorba aflați din următorul grupaj de știri.

MAREA BRITANIE O jurnalistă de la publicația „Sunday Times” îl acuză pe actualul prim-ministru de la Londra că i-a atins piciorul sub masă în timpul unui prânz privat organizat de conducerea revistei „Spectator”, în 1999, la scurt timp după ce Boris Johnson a devenit editor al publicației. Charlotte Edwardes afirmă că Johnson i-ar fi făcut același lucru și altei femei prezente la eveniment. Premierul a evitat să răspundă personal acuzațiilor, dar purtătorul de cuvânt al Guvernului a negat că acestea ar fi adevărate.

STATELE UNITE Administraţia Trump a reluat ancheta privind emailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton, scandal izbucnit în 2016. Atunci, Clinton a fost acuzată că pe durata funcției, între 2009 și 2013, a folosit un server privat de mesagerie, în locul celui guvernamental securizat, ceea ce i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicaţiilor oficiale. În consecință, la începutul anului 2018 a fost lansată o anchetă, abandonată progresiv. Potrivit presei americane, investigația a fost însă relansată acum câteva săptămâni, după izbucnirea scandalului legat de conversația telefonică dintre Donald Trump și omologul său ucrainean.

AUSTRIA Victorie categorică pentru Sebastian Kurz în alegerile parlamentare anticipate din Austria. Partidul Popular condus de fostul cancelar, considerat copilul-minune al politicii de la Viena, a obţinut 37 la sută din voturi, cu peste cinci la sută în plus faţă de rezultatul înregistrat la alegerile parlamentare din 2017. Pe de altă parte, Partidul Libertăţii, formaţiune grav afectată de un caz răsunător de corupţie care a condus la destrămarea fostei coaliţii guvernamentale cu partidul lui Kurz, a înregistrat o scădere de 10 la sută, până la 16 la sută. De acest declin au profitat Verzii, care au obţinut 14 la sută din voturi și vor reveni în Parlamentul de la Viena după ce în 2017 nu au obţinut niciun loc. 

Opinia ta contează. Comentează!