Fostul preşedinte Jacques Chirac a fost înmormântat cu onoruri militare
Externe 30 septembrie 2019, 21:51 | 1204

In Franta e doliu national. Fostul presedinte Jacques Chirac a fost inmormantat astazi cu onoruri militare. La funeralii au asistat zeci de sefi de stat si de guvern din toata lumea si mii de cetateni. De la primele ore ale diminetii, francezi din toate colturile tarii au asteptat ore intregi la coada pentru a-i aduce lui Chirac un ultim omagiu.

Funeraliile naționale au început în momentul în care sicriul cu trupul fostului şef de stat francez a fost scos din Domul Invalizilor, unde a fost depus duminică.

A fost intonat apoi Imnul Franței.

Ulterior, sicriul a fost dus la Biserica Saint Sulpice de pe malul stâng al Senei, în apropierea casei unde Chirac şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Aici erau adunați deja peste 30 de șefi de stat și de guvern din toată lumea, care au asistat la un serviciu divin oficiat de Arhiepiscopul Parisului. Sub privirile miilor de oameni adunați în fața bisericii, cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Montparnasse din Paris, unde fostul președinte a fost înmormântat în cavoul familiei, într-un cadru extrem de restrâns.

Jacques Chirac, care a murit joi la vârsta de 86 de ani, a fost președintele Franței între anii 1995 și 2007, iar în lunga sa carieră politică a fost premier, primar al Parisului și parlamentar. 

Opinia ta contează. Comentează!