‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCarne cu termenul expirat în 2018 adusă din Ucraina, procesată și vândută în magazinele...

Carne cu termenul expirat în 2018 adusă din Ucraina, procesată și vândută în magazinele din țară

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup de persoane ce activau în domeniul fabricării produselor din carne ce au cauzat daune de milioane lei bugetului de stat, a fost deconspirat de oamenii legii. Ofițerii de la Direcția Investigarea Fraudelor Economice din cadrul INI în comun cu procurorii şi cu specialiştii ANSA au descins în cel puţin 10 locaţii (domicilii, depozite, secţii de producere, etc.), la întreprinderea de bază cât și la alte companii ce procurau marfă fără eliberarea actelor de proveniență, în Bălți, Cahul și Edineț, scrie Mold-street.

Din imaginile difuzate de poliţie se vede clar că, o parte din carnea depozitată şi mai apoi procesată, era adusă din Ucraina şi avea termenul de păstrare expirat. Totodată, poliţia anunţă că compania a mai fost implicată în astfel de acţiuni.

„În perioada anilor 2017 până în prezent, în mod direct cât şi prin intermediul unor persoane interpuse, de comun acord cu alte companii şi persoane fizice, contrar normelor legale, în scopul obţinerii unui profit ilicit în urma eschivării de la achitarea impozitelor şi taxelor de la bugetul public național în proporţii deosebit de mari, prin falsificarea documentelor contabile şi introducerea datelor denaturate au tăinuit veniturile obţinute din comerţul angro şi cu amănuntul a mărfurilor, preponderent a produselor alimentare, mezeluri din carne, fără contabilizarea operaţiunilor”, potrivit comunicatului IGP.

În urma măsurilor speciale de investigație efectuate, au fost ridicate peste 1200 de facturi fiscale falsificate, fapt prin care demonstrează acțiunile infracționale și activitatea tenebră a agentului economic.

Potrivit poliţiei, în anul 2018 agentul economic a efectuat livrări în sumă de 47,22 milioane lei care nu au fost reflectate în evidența contabilă în sumă cumulativă a impozitului, taxei prevăzute de Codul fiscal.

Comunicatul difuzat de poliţie este practic identic cu cel de acum doi ani. Iar producătorul vizat este – Meat House (Cardiax-Plus SRL), „unul dintre cei mai mari producători și furnizori de produse din carne din Republica Moldova”, după cum scrie pe pagina companiei.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›