„Vom construi un nou oraș împreună și întreaga țară va vorbi despre Bălți”. Renato Usatîi și-a prezentat programul electoral în fața a peste 3000 de oameni

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul „Partidului Nostru” a prezentat la Bălți programul său electoral și echipa de candidați ai formațiunii pentru Consiliul municipal. El s-a întâlnit cu bălțenii pe stadionul orășenesc, unde au venit peste 3000 de oameni, iar transmisiunea on-line pe Facebook a fost urmărită de toată țara.

Orășenii l-au întâmpinat pe Renato Usatîi cu aplauze îndelungate, iar el li s-a adresat, în schimb, cu un cuvânt de mulțumire. „Bălțiul este un oraș deosebit, unde locuiesc oameni deosebiți. Vă mulțumesc că nu ați trădat”.

Liderul „Partidului Nostru” a amintit că în 2015 programul său punea accent pe lupta cu fenomenul corupției și a declarat că intenționează să o continue.

„Vă amintiți cum era supus presiunilor orașul nostru, încercând să-l îngenuncheze. Țineți minte lupta cu mafia gunoiului, cum am făcut ordine în piețe, cum am supus auditului întreprinderile municipale. Și cum autoritățile centrale continuau să-i acopere pe corupți. Noi am obținut succese în această luptă, dar o vom continua”, a declarat Usatîi în aplauzele orășenilor.

El a menționat că transformările pe care le-a cunoscut Bălțiul, începând cu 2015, pot fi caracterizate ca fiind „o premieră”. În particular, este vorba de începutul reparației drumurilor din curți, au fost amenajate piețele, a fost procurată tehnică pentru necesitățile municipiului. De asemenea, Bălțiul a devenita capitala de Revelion a Moldovei – la piața de Crăciun din oraș veneau oameni din toată regiunea de nord a țării.

Dezvoltarea infrastructurii orașului va deveni prioritatea incontestabilă pentru următorii patru ani, a menționat președintele „Partidului Nostru”, care a adăugat că primele supuse renovării vor fi trotuarele.

„Reparația troturarelor înseamnă degajarea traficului pe străzi. Am discutat cu oamenii care au recunoscut că este mai plăcut să meargă pe jos, pe trotuare reparate, decât să aștepte transportul public, sau să parcurgă câteva cartiere cu automobilul. În paralel va începe reparația  principalelor artere ale orașului, iar reparația curentă a străzilor se va face pe tot parcursul anului”, a spus Renato Usatîi. El a adăugat că a comandat deja, din propriile resurse financiare, prima unitate de tehnică specială pentru reabilitarea drumurilor în perioada iernii. În plus, el a achitat și prima partidă de vopsea care conține componente bio pentru marcajul rutier și care nu se șterge o perioadă mai îndelungată de timp decât cea obișnuită.

Renato Usatîi a menționat că noul plan urbanistic va deveni un fel de Constituție a orașului, care va interzice construcțiile în centrul istoric, în parcuri și alte spații publice. Și a adăugat că va purta negocieri pentru a readuce în proprietatea orașului fostul cinematograf, care va fi modernizat și redeschis pentru locuitori.

Primăria, potrivit lui, va lua orice decizie doar în urma consultărilor cu orășenii, iar echipa „Partidului Nostru” în Consiliul municipal va avea întâlniri cu oamenii din fiecare cartier.

O altă prioritate a lui Renato Usatîi va fi dezvoltarea în continuare a sportului – vor fi instalate echipamente pentru antrenament, vor fi deschise cercuri sportive gratuite pentru copii, vor fi sprijinite echipele locale de fotbal și baschet.

„Când am devenit primar, echipa de fotbal „Zarea”, care ocupa ultimul loc în clasament, a devenit deținătoarea Cupei Moldovei. Voi face tot posibilul ca să-i readuc echipei „Zarea” gloria de altădată”, a concluzionat liderul „Partidului Nostru”. 

La alegerile locale generale din 2015 Renato Usatîi a fost ales primar din primul tur de scrutin, obținând un scor record – 72,46% din voturile alegătorilor. În 2016 el a părăsit Moldova din cauza represiunilor politice, la comanda Partidului Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc, aflat atunci la guvernare. În 2018 el a renunțat la mandat pentru a provoca alegeri noi și pentru a nu permite venirea la putere la Bălți a reprezentanților PDM. Atunci, în funcția de primar al orașului a fost ales reprezentantul „Partidului Nostru”, Nicolai Grigorișin, care a obținut 61,74% din voturi, în primul tur.

Orașul Bălți conduce trei ani la rândul topul celor mai transparente autorități locale, care este realizat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”. Este singurul oraș din Moldova care asigură transparență totală în domeniul achizițiilor publice și administrarea proprietății publice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...