image
Sursa foto: coralyachtin.com

O ambarcaţiune cu peste 50 de imigranţi la bord s-a răsturnat în largul Libiei

Echipele de salvare încearcă să salveze peste 50 de imigranţi care se aflau într-o ambarcaţiune care s-a răsturnat în largul coastelor Libiei, a anunţat Paza de Coastă libiană şi ONU, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.

Ayoub Gassim, un purtător de cuvânt al Pazei de Coaste, a confirmat că incidentul s-a produs în apropierea oraşului Misrata din vestul ţării.

Alarm Phone, un grup de sprijin pentru imigranţii care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, a transmis că a primit apeluri "disperate" de la persoanele aflate la bordul ambarcaţiunii răsturnate, precizând că "aproximativ 56 de vieţi sunt în pericol".

Anual, mii de persoane, originare din ţări sărace din Africa, încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, de cele mai multe ori în ambarcaţiuni şubrede, astfel că sute de imigranţi îşi pierd vieţile în cursul călătoriei pe mare, scrie mediafax.ro,.

Imigranţii, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii precare, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la ei, şi sunt supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor din ţările prin care trec.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: