Renato Usatîi, despre realizările primarului de Moșana, Dondușeni: Mă mândresc cu astfel de oameni

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a participat duminică, 29 septembrie, la prezentarea raportului de activitate al primarului comunei Moșana, Dondușeni, care a reușit să realizeze mai multe proiecte importante în localitate, în pofida impedimentelor puse la nivel raional și central. Renato Usatîi, la fel ca sătenii, a salutat realizările primarului care candidează și pentru al doilea mandat.
 
„În pofida faptului că a fost în opoziție și era obstrucționat deschis, a făcut imposibilul: a reparat drumuri, grădinița, casa de cultură”, potrivit lui Renato Usatîi.
 
El a amintit că a sprijinit toate localitățile în care primari au fost aleși reprezentanți ai Partidului Nostru. Totodată, Usatîi a anunțat că va forma o echipă de experți în scrierea proiectelor și atragerea granturilor care va lucra pentru toți primarii Partidului Nostru. Liderul Partidului Nostru a amintit eforturile depuse de primarul de Moșanu pentru construcția apeductului și piedicile pe care le-a întâmpinat la nivel central.  „Nu ne vom mai baza pe puterea centrală. Vom forma o echipă de specialiști în atragerea granturilor internaționale care vor scrie un proiect pentru construcția apeductului la Moșana”, a declarat liderul Partidului Nostru.
 
În același timp, Renato Usatîi a criticat politizarea partajării resurselor financiare pentru localități, în funcție de apartenența politică a primarilor. „Banii pentru reparația drumurilor, montarea trotuarelor trebuie să fie repartizați în funcție de numărul de locuitori, dar nu pe criteriul apartenenței politice a primarilor”, a declarat liderul Partidului Nostru
 
În acest context, Renato Usatîi s-a pronunțat pentru lichidarea consiliilor raionale și ca primăriile să decidă de sine stătător cum să utilizeze bugetele.
 
Moșana, care este astăzi o localitate cu drumuri reparate, chiar dacă, deocamdată doar în „varianta albă”, care este iluminată, arăta cu totul altfel acum patru ani, când Victor Crivoi și-a început mandatul. Primarul a amintit că până și acoperișul Primăriei curgea, nemaivorbind de situația altor instituții din sat. Casa de cultură, spre exemplu, nu funcționa de 12 ani și era pe cale să se dărâme. De fapt, o parte din acoperiș a și căzut. La primărie, iarna, se încălzeau doar două birouri, calculatoarele erau vechi și nefuncționale. Erau probleme la grădinița de copii, probleme cu alimentarea copiilor, părinții erau nevoiți să strângă bani pentru reparația grădiniței. Drumuri erau în așa o stare încât copiii din unele mahalale trebuiau aduși cu tractorul la școală, a amintit primarul localității.
 
Bugetul localității s-a dublat în cei patru ani de mandat de la 480 la 840 de mii de lei.
 
A fost reparată casa de cultură, cinematograful, iar biblioteca, inclusiv datorită participării la proiecte, a fost dotată cu calculatoare și altă tehnică modernă. În localitate au loc întreceri sportive, sunt marcate ele mai importante sărbători.
 
În doar patru ani la Moșana au fost construite 8 km de drumuri, iar până la sfârșitul acestui an vor mai fi reparate 2 km. Victor Crivoi a declarat că în continuare este planificată asfaltarea lor.
 
De asemenea, la inițiativa primarului și datorită sprijinului oferit de Fondul lui Renato Usatîi, care a alocat 200 de mii de lei, localitatea este iluminată pe timp de noapte.
 
Unul din cele mai importante proiecte ale lui Victor Crivoi este alimentarea cu apă a localității, iar în anul 2020, datorită activității echipei sale și a intervențiilor primarului, Moșana va fi inclusă într-un proiect de amenajare a trotuarului de-a lungul drumului central.
 
 „Cine vrea să lucreze, caută mijloace, cine nu – caută motive”, a declarat primarul Victor Crivoi, în aplauzele sătenilor, care și-au declarat intenția de a susținerea candidatura sa și pentru al doilea mandat.
 
Partidul Nostru s-a lansat la alegerile locale cu 152 de candidați pentru funcția de primar și aproape 2800 pentru cea de consilier local și raional.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...